Tuesday, 14 July 2015

In yoghurt gemarineerde Indiase kip



In yoghurt gemarineerde Indiase kip

1 braadkip
1dl yoghurt
1eetl olie
1eetl. boter
1 ui
2 teentjes knoflook
4 kruidnagels
1theelepel versgemalen zwarte peper
1theelepel pimenton
1theelepel komijn
2theelepel kerry
1eetl. gemalen koreander
halve theelepel cayenne peper
1 blikje tomaten puree
1/2 pijpje kaneel
2 laurier bladeren


Bereiding:

De kip een beetje inzouten en marineren in yoghurt en gedurende 4 uur laten intrekken. Daarna de yoghurt van de kip afschrapen en de kip goed aanbraden in een mengsel van olie en boter. De kip uit de pan halen en aan de olie de gesnipperde ui en knoflook en alle kruiden toevoegen en samen fruiten (bakken tot de ui doorzichtig is). Dan de yoghurt met 3 dl water aanlengen en samen met de tomaten puree toevoegen. De kip hierin leggen en circa 45min gaar laten sudderen.






No comments:

Post a Comment